ADD İnegöl şubesi 14.ncü Olağan Genel Kurul Toplantısı

Şubemizin 14.ncü Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Mart 2018 günü yapılmış olup, protokol ve üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Çok değerli Protokol, Sevgili misafirler, kıymetli üyelerimiz hanımefendi ve beyefendiler, geleceğimizin teminatı olan gençler, basınımızın emekçi çalışanları ve sevgili dostlar ;

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesinin 14.Olağan genel kuruluna hoş geldiniz.

Sözlerime Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de devam eden “ZEYTİN DALI HAREKATI”’nın ülkemizin güvenliği açısından hayırlı olmasını diliyor, Türk Silahlı Kuvvetler personelimize Allah yardımcıları olsun dileklerimizi ileterek başlamak istiyorum. Operasyonda şehit olan güvenlik personellerime Allah’tan rahmet, Ailelerine ve tüm Ulusumuza baş sağlığı diliyorum.

Değerli misafirler; İnegöl Atatürkçü Düşünce Derneği 1994 yılında merhum avukat Uğur AYDOĞAN ve kurucu üyeler tarafından kurulmuş, o günden bu yana Diş Hekimi Altay DEMİR, Emekli Öğr.Osman Nuri AKTÜRE, Dr.Piltan ÖZDEMİR, Emekli Öğr.Neriman ORTANCA, Dr.Ferhat YAMAN, Ergün AHİ, Emekli Öğr.Tevhiddin AYAR,Emekli Öğr.Muharrem ELMACI ve Emekli Öğr.Ali DARICI başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte  derneğimizin faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

Göreve geldiğimiz 2014 yılından  bugüne kadar 128 yeni üye yaparak, vefat eden, ilçemizden ayrılan ve üyelik şartlarını yerine getirmeyen üyeler düşürüldükten sonra toplam üye sayısı 215 olmuştur.

Yakın zamanda vefat eden üyelerimiz Sayın Sevim EZEL, sayın İsmail ORTAKÇI, sayın Özgen YILDIZ ve Sayın Yaşar DURMAZ’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Yapmış olduğumuz 2 yıllık görev süresinde gündemin 3.maddesinde okunacak olan  faaliyetler yapılarak şubemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık.

2 yıllık görev süremizde yapmış olduğumuz çalışmalarda hiçbir siyasal partinin temsilcisi olmadık, Kamu Yararına faaliyet gösteren stadü de olan derneğimizi, siyaset üstü görerek faaliyetlerimizi tamamen bu düşünceler ile gerçekleştirdik.

Bu çalışmalarımızı “BEN YOK BİZ VARIZ” anlayışı ile ekibimizle birlikte yaptık. Bşk.Yrd.Sayın Ayhan LÜLECİ, Saymanımız Sayın Ayşe ORTAKÇI KILCIGİL, Yazmanımız Sayın Hasan Ali ÜNLÜ, Sayın Yılmaz KARAMAHMUT, Sayın Erol KAZANÇ ve Sayın Hakan SORGUÇ’tan oluşan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptık.

Görev yaptığımız yönetim kurulu üyelerine, etkinlik komisyonuna, eski başkanlarımıza, gençlerimize, siz değerli üyelerimize, dostlarımıza ve maddi destek sağlayan değerli işadamlarımıza şahsım ve yönetim kurulu adına çok teşekkür ediyorum.

Atatürk’ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler, O’nun yeni Türk Devletini yaratma doğrultusunda ilk adım attığı 19 Mayıs 1919’un üzerinden tam 99 yılın geçtiği bugünlerde, Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılarını doruğa ulaştırmış bulunmaktadır. Bundan daha kötüsü, planlı ve sinsi bir çalışma ile o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içindeler.

Oysa Atatürk ;

Sadece “ Bağımsızlığı tümüyle tehlikeye düşmüş Türk Ulusunu ve yurdunu emperyalist güçlerin işgalinden kurtaran bir büyük asker” değildir.

O, bunun çok daha ötesinde, örneğin siyasal, kültürel ve ekonomik alanlar başta olmak üzere, her alanda bağımsızlığımızı yok edici ya da kısıtlayıcı olumsuz bağları koparan ;

Ulusal Egemenliğimizi gerçekleştirerek Türkiye Cumhuriyetini kuran ;

Kişisel inançlara dokunmayarak, toplumumuzu Ortaçağ zihniyetinden ve şeriattan kaynaklanan “nakil”e dayalı kurum ve kurallardan kurtarıp, sürekli biçimde çağdaş ve uygar bir ulus olmanın ve böyle kalmanın yollarını gösteren, “akıl”a dayalı laik düşünce, laik hukuk ve laik öğretim sistemlerini toplum yaşamında egemen kılan ;

Tüm özgürlüklerin ve insan haklarının sosyal Hukuk Devletinin ve çoğulcu demokrasinin yolunu açan ;

Yüzyıllarca ikinci sınıf insan durumuna düşürülmüş Türk Kadınını gerçek yerine yükseltip, eşit haklara ve eşit onura sahip insan ve yurttaş yaparak yapay eşitsizlikleri kaldıran ;

İçten ve dıştan kaynaklanan her türlü sömürüye karşı çıkarak, halkın yalnız siyasal değil, ekonomik ve sosyal alanlarda da gerçek efendi durumuna gelmesini ve tüm yurttaşların varlığının devletin varlık nedeni ve amacı sayan ;

Ulusal ekonominin girişimcilerin keyfine, yalnız kar ve rekabet mekanızmasına göre başıboş biçimde işlemesine değil, toplumun ve tüm yurttaşların gereksinimlerini karşılayacak biçimde devlet tarafından yönlendirilmesini ilke olarak benimsemiş ve benimsetmiş olan ;

Yurdumuzun yer altı ve yerüstü zenginliklerinden, Türkiye halkının yararlanmasını benimseyen ve kabul ettiren ;

Misak-ı Milli sınırları içinde” Türk’üm” diyen herkesin Türk olduğu ölçütünü getirerek, ırkçılığı reddedip, yapıcı, olumlu ve çağdaş Türk Ulusalcılığını yaratarak, onu devletimizin temel ilkelerinden biri yapan ;

Her yurttaşın eğitiminden, bilimden ve sanattan payını almasını, “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar”ın yetiştirilmesini devletin başta gelen görevi yapan ;

Kültür emperyalizminden kurtulabilmemiz ve eğitimin yaygınlaştırılabilmesi için yeni Türk harflerini kabul etmenin yanında Türk dilinin arındırılması ve zenginleştirilmesini büyük bir toplumsal görev sayan ;

Türk ulusunun tarihini, çağdaş insan kökenine bağlayan ;

“Yurtta barış, Dünyada barış” ilkesi ile devlet yaşamında ve uluslar arası ilişkilerde kaba kuvveti, ırkçılığı, saldırı savaşını mahkum eden ;

Bütün ulusların insanlık ailesinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, insanlığın bütünleşmesi düşüncesinin tohumlarını atan Çağdaş Devlet Kurucusudur.

Bu durum karşısında Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, “Atatürkçü Düşünce Derneği”ni kurarak, O’nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğu duymuşlardır.

Çok değerli Atatürkçü dostlar ; Mustafa Kemal Atatürk’e çirkin ve ahlaksızca saldıranlar ve hakaret edenler, Atatürk büstlerini söküp kıranlar, yakanlar ve depolarda saklayanlar, Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıranlar, andımızı okullardan okutulmasını yasaklayanlar, eğitimi gericileştirenler, Milli Eğitim Müfredatından Atatürk’ü kaldırmaya çalışanlar, Milli Bayramları kutlamayı kısıtlayanlar,  Bayrağımızın üstüne basarak ayakkabılarını silenler ve tüm bunlara karşı görevlerini yerine getirmeyenler ve meydanlarda mücadelemize katılmayanlara karşı Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız ve mücadelemizde başarılı olup, kazanacağız.

İşte bu sebeplerle yönetim kuruluna yeniden aday olduk.

Gün, çok söz söylemenin, ağlamanın, sızlanmanın ve içimizde birbirimiz ile çekişmenin değil, çok çalışmanın ve iş yapmanın zamanıdır.

Çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak günüdür.

Yolumuz; Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolu, hedefimiz çağdaş yarınları kucaklayan, ilmi soran, sorgulayan aklın yoludur.

Yolumuz; milletçe birlik beraberlik içinde, ülkemizi modern Türkiye’ye götürecek yoldur.

Bu yolda bu yürüyüşe vereceğiniz destek bizim en büyük gücümüz olacaktır.

Bu vatan, bu toprak, bu bayrak için, Cumhuriyet ve Atatürk İlke – Devrimlerine sahip çıkmak ve korumak için şehit olan tüm güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile yapılacak olan 14.ncü genel kurulumuzun şubemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.

BİROL ATAY